Wasmachine / wasdroger onderhoud

Het is altijd verstandig om eens in de zoveel tijd uw wasmachine of wasdroger schoon te maken. Het is niet alleen goed voor uw wasmachine/wasdroger maar ook voor de levensduur van het apparaat. U merkt vaak al wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt doordat uw wasgoed gaat stinken of niet meer goed schoon wordt. Dan wordt het hoog tijd dat u uw wasmachine een grondige reinig geeft. Maar waarom stinkt het wasgoed dan? Goeie vraag en het antwoord op de vraag is simpel: De reden dat uw wasgoed gaat stinken is dat er in vergelijking met vroeger veel kouder gewassen wordt. Misschien wast u tegenwoordig wel op 30 graden terwijl de temperatuur om te wassen veel hoger lag. Bovendien is wasmiddel nu ook nog eens geconcentreerder. Waarom wij dit tegenwoordig doen? Simpel, het is veel beter voor het milieu omdat er minder energie nodig is om het water op te warmen en u minder wasmiddel per was nodig heeft.

U kunt reparatie aan uw wasmachine voorkomen door regelmatig uw wasmachine te reinigen of onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundig bedrijf. Dit kan echt enorm veel voordeel opleveren doordat er vaak water in de machine achter blijft, zeepresten in de zeepbak ophopen en in de binnenzijde van slangen blijft zitten. Uiteindelijk resulteert dit in stinkend wasgoed en kunnen oude zeepresten tijdens de laatste koude spoelbeurt uw schone was weer vervuilen. Om dit te voorkomen is regelmatig wasmachine onderhoud van belang.

Wenst u een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt? Neem dan gerust direct contact met ons op: 06-41679759

Wasmachine onderhoud in drie stappen

 

De drie beste stappen die u kunt ondernemen om uw wasmachine schoon te houden zijn:

1: De zeeplade grondig te reinigen.

Hoe u dit doet? Haal de zeeplade eruit en maak deze schoon met een sopje. Doe hetzelfde voor de ruimte waar de zeeplade inzit.

2: Pluizenfilter schoonmaken

Het is aan te raden om een à twee keer per jaar het pluizenfilter schoon te maken. Dit filter zit links- of rechtsonder bij uw wasmachine. Open het klepje. U ziet nu een grote draaidop en een kleiner slangetje. Maak dit slangetje open en laat het water eruit lopen. Hier komt veel water uit dus zet een bakje onder het slangetje. Het pluizenfilter draait u naar links. Ook hier kan nog restwater uitkomen, dus leg er een handdoek onder. Maak het pluizenfilter en de ruimte waarin het filter zit goed schoon. Controleer of het schoepradje achterin de ruimte kan draaien. Hier willen nog weleens muntstukken en paperclips vastzitten.

3: Was eens een keer op 90 graden

Door een keer een was te draaien op 90 graden, reinigt de wasmachine zichzelf en spoelt de wasmachine achterstallige zeepresten schoon. U kunt dit combineren met een machinereiniger.

Al met al ziet u dat dit wasmachine onderhoud weinig moeite is om uw wasmachine langer mee te laten gaan.